Harput Köfte Tarifi,
Öncelikle tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınır ve iyice ezilir (bulgur ıslatılmadan yapılır).
Kaşınırken sudan tasarruf edin ve suyu yapışkan elinizi ıslatmak için kullanın.
Daha sonra bir tanesini katlayıp bağlantısı var mı diye aynı suya bırakın, düştüğünde biraz kaşınıyorsunuz.
Köftelerin en önemli özelliği rendelenince koyulaşmasıdır.
Köfteler ceviz büyüklüğünde.
Soğanları tavaya serpin ve yarım kaşık salça ile kavurun.
Daha sonra 4-5 bardak su tencereye boşaltılır ve su kaynadıktan sonra etler ilave edilir.
10 dk. pişirilir ve servise hazır hale getirilir.
Harput Köfteler hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]