Hasan Paşa Köfte Yapımı – Tatlılarım

Hasan Paşa Köfte Tarifi için,

Köfte malzemeleri ince ince kıyılır, karıştırılır ve rendelenir.

Mandalina usulü beze yapılır, ortası tabak gibi açılır ama pişerken etler küçülür.

Köfteler tepsiye dizilir.

250 derecelik fırında 24 dakika pişirin.

Patatesler haşlanır, süt ve tuzla püre haline getirilir ve blender ile ezilir.

Köftelerin üzerine dizilir.

Daha önce üzerine rendelenmiş kaşar konur.

Domates ve biber dilimleri de eklenir.

Domates salçası sıvı yağda kavrulur ve doğranmış domatesler ilave edilir.

Piştikten sonra etin fırından çıkan tarafına 1 su bardağı su dökülür.

15 dakika pişirin

Hasan Paşa Köfte servise hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın