haşhaş açma


Haşhaş Yuvarlama Tarifi Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yumurta akı hamurun içine (sarısı alt üst olacak şekilde)
  • 1.5 yemek kaşığı maya tozu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 7.8 su bardağı un

Beze ovmak için.

  • Ghee
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • Çok az yağ

Haşhaş açma tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp 5 dakika bekledikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 45-50 dakika mayalanması için bekletin.
  2. Hamurdan parçalar kesin ve eşit şekilde bezelere bölün.
  3. Üzerlerine bir parça tereyağı bırakın.
  4. Her şey bittiğinde bezeyi kendi ellerimizle açıyoruz.
  5. Haşhaşlı karışımı koyup rulo şeklinde kapatın.
  6. Her şey bittiğinde ruloları sarıyoruz ve ruloları açıyoruz.
  7. Onları yumurta sarısı ile yağlayın.
  8. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  9. 26 tane aldım. Beze boyutu, ne olduğuna bağlı olarak değişebilir.
  10. Pişirilip soğutulduktan sonra çabuk bozulmaması için kapalı kaplara veya buzdolabı poşetlerine neler konulmalıdır.

Resimli haşhaş açma tarifi

  • Açılış
  • tatlı tarifi
  • Anemon
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Börek Rulosu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın