Haşhaş Lokum Tarifi – Tatlılarım

Haşhaşlı Lokum Tarifi için yumuşak hamur daha önce bahsedilen malzemelerle yuvarlanır. Yaklaşık bir saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.

Anlatılanlar bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.

Mayalanan hamur üç parçaya bölünür. Biraz un hamuru ve mümkün olduğunca sarılır. İçine haşhaşlı karışımı yayın.

Başka bir hamur verin ve ekleyin. İki çubuğu mümkün olduğu kadar üst üste yayın, daha sonra ruloları bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında kesin.

Doğrudan yağ tepsinize yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını koyup 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkınca üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin.

Haşhaş sevinciniz hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın