Haşhaş tohumlu çörekler

Haşhaşlı çörek tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

içeri

  • 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Damak tadınıza göre pudra şekeri
  • sürülebilir kadar yağ

Haşhaşlı çörek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Ilık sütü yoğurma kabına alıp maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve unu ekliyoruz bu sayede hamurumuz yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olacak. 30 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Hamur mayalanırken içini hazırlayıp haşhaş ezmesini, yağı ve toz şekeri bir kaba alıyoruz.
  3. Ekşi mayayı merdane yardımıyla açıp hazırladığımız iç harcını ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde koyuyoruz ve merdane ile açıp bıçakla kesip tepsiye diziyoruz.
  4. Ardından 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 💜 keyfini çıkarın.

Resimli haşhaşlı çörek tatlısı tarifi

  • börek tarifi
  • Kek
  • Anemon
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • tatlı:
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

2 patatesli börek (videolu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın