haşhaşlı cevizli bursa lokumu

Haşhaşlı cevizli Bursa lokumu tarifi

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı elenmiş un

iç malzeme için

  • 1 çay kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz

sürmek

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Haşhaşlı cevizli Bursa lokum tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Ilık su, süt, şeker ve maya karıştırılır ve 5 dakika beklenir.
  2. Un ile diğer malzemeler karıştırılır, iyice yoğurulur ele yapışan pürüzsüz bir hamur olacak yarım saat maya piştikten sonra tezgahı yağlayalım ve hamuru iki bezeye ayıralım.
  3. Elimizle açalım, iç harcın yarısını dökelim, hamurun üzerine yayalım, yuvarlayalım, keselim ve diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım ve tepsiye koyalım.
  4. Uygulanacağı maddeleri karıştırıyorum ve hepsini eşit miktarlarda uyguluyorum. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ♥ ️ ♥ ️ ♥ ️

Fotoğraflı haşhaş cevizli bursa lokumu tarifi

  • tatlı tarifi
  • Pazar
  • cevizli
  • Anemon
  • Bu pozisyon
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mini Simit

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın