haşhaşlı çörek

haşhaşlı kek tarifi malzemeleri

  • 10 su bardağı un
  • 4,5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 kase haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker

üzerine;

  • 1 yumurta
Haşhaşlı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Un, tuz, maya ve ılık suyu bir karıştırma kabına alıp iyice yoğurup mayalanmaya bırakalım.
  2. Haşhaşın yağını ve şekerini bir kaseye alıp özel hale getirelim.
  3. Ekşi mayaları masaya alalım.
  4. Elimizle iyice bastırarak büyütelim ve üzerine haşhaş dökelim.
  5. Dörde bölelim, ikisini üst üste koyalım ve elimizle biraz daha bastırarak büyütelim.
  6. İki parmak kalınlığında dilimleyip rulo yapıp tepsiye dizin.
  7. Diğer bezeleri de aynı şekilde saralım ve bitirelim.
  8. Üzerine yumurta sürün ve kontrollü olarak 180 derece fırında pişirin umarım deneyenler kısa sürede düzelirler.

Resimli haşhaşlı kek tarifi

Poppy Donut’un yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın