haşhaşlı kek tarifi malzemeleri
- 10 su bardağı un
- 4,5 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 kase haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
üzerine;
- 1 yumurta
Haşhaşlı kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un, tuz, maya ve ılık suyu bir karıştırma kabına alıp iyice yoğurup mayalanmaya bırakalım.
- Haşhaşın yağını ve şekerini bir kaseye alıp özel hale getirelim.
- Ekşi mayaları masaya alalım.
- Elimizle iyice bastırarak büyütelim ve üzerine haşhaş dökelim.
- Dörde bölelim, ikisini üst üste koyalım ve elimizle biraz daha bastırarak büyütelim.
- İki parmak kalınlığında dilimleyip rulo yapıp tepsiye dizin.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde saralım ve bitirelim.
- Üzerine yumurta sürün ve kontrollü olarak 180 derece fırında pişirin umarım deneyenler kısa sürede düzelirler.
Resimli haşhaşlı kek tarifi
Poppy Donut’un yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]