haşhaşlı çörek tarifi

Çilekli Haşhaşlı Çörek Tarifi için önce bir kaseye sıcak su ve sütü alın, maya ve biraz şeker ekleyin ve karıştırın.

Üzerine yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin, üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.

Bir kapta haşhaş, yağ ve şekeri iyice karıştırın.

Hamuru 4 parçaya bölün ve beze yapın.

Tezgaha biraz un serpin ve bezeyi alın. Hazırladığınız haşhaşı ister çok ince ister kalın olsun her yere kare şeklinde yayın.

Bir kenardan başlayarak katlayın ve hafifçe bastırın.

2 inç genişliğinde bir şeridi düz olarak büyük, yağlanmış teneke kutuya bantlayın.

Diğer hamurunuzu da aynı şekilde 30 dk. maya tepsisine bırakın.

Üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Müstakil İp Haşhaş Bun hazır.

Deneyecek olanlara şimdiden başarılar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın