Tam Lezzet Haşhaş Çöreği tarifi için hamurumuzun tüm malzemelerini geniş bir kaba alıp kontrollü bir şekilde unu ekleyip iyice yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 1/2 saat bekletin.
Başka bir kapta eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve haşhaş tohumlarını ekleyip iyice karıştırın.
Dinlenen hamurumuzu 4 parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş kağıt üzerinde sağ el ile yavaş yavaş açıyoruz, ince bir hamur olunca yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar malzemelerimizi koyup yayıyoruz.
Daha sonra rulo yapıp yuvarlak tepsiye ortasından başlayarak yuvarlak şekilde yerleştiriyoruz.
Tüm hamur bittiğinde biraz yağ dökebilir veya yumurta sarısını koyabilirsiniz.
Yarım saat dinlendirdikten sonra mayalarımızı tepside pişiriyoruz. Daha sonra önceden ısıttığımız fırına veriyoruz.
Afiyet olsun bal şeker 😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]