haşhaşlı irmik tatlısı


Haşhaşlı irmik tatlısı tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 fincan
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı haşhaş
  • 2 bardak un
  • Kabartma tozu
  • vanilya

şerbet

  • 1 5 su bardağı şeker
  • iki bardak su
  • 1 2 damla limon

yukarı

  • 1 paket beyaz krem ​​şanti
  • pasta süsleme

Şekerli irmik haşhaş tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak içeceğimizi hazırlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bu şekilde 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  4. Daha sonra yağlı sütü ekleyin, haşhaş ve irmiği ekleyin ve karıştırın.
  5. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarında koyulaşana kadar çırpın.
  6. Yağlanmış fırın tepsisine dökün.
  7. Önceden ısıtarak 180 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz.
  8. Pişen keki ısıttıktan sonra kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açıp hazırladığımız şerbeti üzerine döküp tamamen soğumasını bekliyoruz.
  9. Bu arada bir kutu kremayı bir bardak sütle çırpın.
  10. Soğuyan tatlımızın üzerine hazırladığımız krem ​​şantiyi kaşık yardımıyla yayıyoruz.
  11. Pasta süslemeleri ekleyin ve buzdolabında bir saat bekletin.
  12. Ardından tatlılarımızı kesip afiyetle yiyoruz 🥰🥰🥰.

Resimlerle haşhaş irmik tatlısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • Anemon
  • irmik
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çikolatalı Muzlu Tart

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın