Haşlanmış mısır unu

Mısır unu tarifi malzemeleri

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 demet pazı
  • 1 su bardağı mısır
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Acı biber ve tuz

Mısır unu haşlama tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce mısırı robota alıp sıcak su ile (kabuğu çıkması için) robottan geçiriyoruz, ardından düdüklü tencerede 45 dakika kadar kaynatıyoruz.
  2. Ardından fasulyeleri soyup temizliyoruz, pazıyı yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
  3. Pişen mısırın üzerine barbunyayı, ardından pazıyı ekleyin, nişasta hariç biber ve tuzu ekleyip pişirin.
  4. Son olarak nişastayı soğuk suda açıp pişen yemeğe ekleyip bir süre kaynatıyoruz.
  5. Biraz koyulaşınca altını kapatıyoruz. İyi eğlenceler.

Resimlerle beyazlatılmış mısır unu tarifi

  • börek tarifi
  • şeker mısır
  • kek tarifleri
  • kaçak avlanma
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tanınmış
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

un kurabiyeleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın