Hassas çerezler

Unlu kurabiye tarifi için malzemeler

  • 1 kutu ghee
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 vanilya çubuğu
  • mümkün olduğunca un
Unlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Margarini ocakta eritin.
  2. Diğer taraftan yağ, pudra şekeri, vanilya ve nişastayı karıştırma kabımızda karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra üzerine sıvıyağı ekleyip karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
  4. Kulak memesi gibi görünen bu hamurun toplanması biraz zor olacak ama çok güzel şekil alıyor.
  5. Ben baklava dilimi şeklinde kestim, isteyen dilediği gibi şekil verebilir.
  6. Daha sonra üzerine yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 150°C fırında 10 dakika pişirin.
  8. Daha sonra 100°C’de 10 dakika daha pişiriyoruz. Tarifimiz hazır, deneyen herkes şimdiden bayılıyor. 🥰.

Unlu kurabiye tarifi

Unlu Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın