Unlu kurabiye tarifi için malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekerinden bir parmak eksik
- 4 su bardağı un
- 1 poşet vanilya şekeri
yukarı;
- pudra şekeri, pudra şekeri
Kullandığım fincan ölçüsü: 250ml
Kullandığım çay fincanı boyutu: 125ml
Unlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tereyağını tavaya alın ve eritin.
- Bir kapta soğumaya bırakın ve buzdolabında 1-2 saat dondurun.
- Yağ donunca dipte biriken suyu kullanmayalım.
- Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı bir karıştırma kabına alın üzerine pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp ekleyin.
- Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak ellere yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru parçalara ayırıp yuvarlayalım.
- Üst ve yanlarını çatalla boyayalım, istediğiniz büyüklükte keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalana kadar 15-20 dakika pişirelim.
- Soğuduktan sonra yüzünüze pudra şekeri serpin.
- Bisküvileri dondurucuya koyacaksanız tüketirken pudra şekeri kullanın. .
Unlu kurabiye tarifi
Unlu Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]