Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Malzemeler
Normal bir bardak su ile mükemmel boyuttadır.
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 vanilya
- 1 su bardağı süt suyu
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 2 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Havuçlu, tarçınlı ve cevizli kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
(Ben her keki 170 derecede pişiriyorum. O yüzden kendi fırınınızda hangi ısıda pişirirseniz pişirin)
- Yumurta ve şekeri 4 dakika mikserin en yüksek devrinde sürekli çırpın.
- Üzerine yağı ekleyip karıştırın.
- Diğer malzemeleri sırasıyla çırparak ekleyin.
- Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 170°C önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
- Kek sıcakken fırından peçeteye alın.
- Peçetenin altına hava geçirmez bir destek koyarsanız kek ıslanmaz. Fotoğraflarda benim görüşüm var.
Resimli havuçlu tarçınlı cevizli kek tarifi
Havuçlu Kek, Tarçın ve Cevizli yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]