havuçlu cevizli kek tarifi malzemeleri
- 4 yumurta oda sıcaklığında
- 1 su bardağı toz şeker
- Bir bardak yağdan bir parmağını kaybetmek
- 3 rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat soda
- 1.5 su bardağı un
Havuçlu cevizli kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve şekeri mikserle iki dakika köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yağı ekleyin ve yarım dakika daha çırpın.
- Un, kabartma tozu, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Rendelenmiş havuç ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
- Fırından fırına değişebilir o yüzden kürdan ile kontrol edin.
- Dilediğiniz gibi süsleyin. Deneyenler için afiyet olsun.
havuçlu cevizli kek tarifi
Havuçlu cevizli kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]