havuç ve cevizli kek

havuçlu cevizli kek tarifi malzemeleri

  • 4 yumurta oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir bardak yağdan bir parmağını kaybetmek
  • 3 rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat soda
  • 1.5 su bardağı un
Havuçlu cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurta ve şekeri mikserle iki dakika köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Yağı ekleyin ve yarım dakika daha çırpın.
  3. Un, kabartma tozu, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Rendelenmiş havuç ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökün.
  5. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
  6. Fırından fırına değişebilir o yüzden kürdan ile kontrol edin.
  7. Dilediğiniz gibi süsleyin. Deneyenler için afiyet olsun❤.

havuçlu cevizli kek tarifi

Havuçlu cevizli kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın