havuç ve cevizli kek

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 havuç (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın (silinmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

Havuçlu cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle yumurta ve şeker bir kaba alınır. Karışım köpürene kadar mikserle çırpın. Süt yağı ekleyin. Mikser ile çırpılır.
  2. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin ve mikserle karıştırın. Rendelenmiş havuç suyu, ceviz ve tarçını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Karışımı yağlanmış muffin kalıbına dökün ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kek pişerken ilk yarım saat fırının kapağını açmayın çünkü kek kabarmayacaktır.
  4. Pişen kek soğumaya bırakılır, kalıptan çıkarılır, dilimlenir ve servis tabağına alınır, afiyet olsun.

Resimli havuçlu cevizli kek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın