Havuç ve Ispanaklı Çıtır Arnavut Böreği

Havuçlu Ispanaklı Çıtır Arnavut Kek Tarifine başladığınızda su, sirke ve tuzu bir karıştırma kabına alıp yavaş yavaş unu ekleyip kulak büyüklüğünde hamuru yoğurup üzerini örtüp en az 1 saat dinlendirelim. Hamur dinlenirken ıspanakları yıkayıp süzelim ve serpelim.

Üzerine havucu koyup soğanı yemeklik serpelim. Bir tavaya sıvı yağ ve soğanı alıp yumuşayana kadar kavuralım, havuçları ekleyip suyunu bırakana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Daha sonra ıspanakları koyup orta hararetli ateşte çamuru çok fazla karıştırmadan ve yaprakları ezmeden suyu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları harca döküp karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp yağı eriyene kadar ısıtın.

Hamur hazır olunca hamuru ikiye bölelim, her parçayı 10’a bölelim ve beze yapalım. Bir kase kadar tuz ve çok az un ile bezeleri açalım. 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını bezenin üzerine dökelim ve her tarafına yayalım. Bir beze daha açıp hamurun üzerine koyalım. Bezeler ve katlanan hamurlar kurumasın diye yapalım.

İki ayrı 10 parçaya tüm yağı açıp dökelim, ardından hamurun üzerini kapatıp 30-60 dakika bekletelim.

Geniş bir yüzeye yerleşen ve tepsinin eninden biraz daha fazla genişleyen hamurdan ilk 10 parçayı elimizle bastırıp çekerek alalım.

Bir fırın tepsisini yağlayalım ve hamuru tepsiye yayalım ve fazla olan kısmı yanlara yayalım. Hamuru yayalım ve 10 parça hamuru daha aynı şekilde elimizle açalım. Her birine bir göz atalım. Yan taraftaki fazla hamurları katlayarak tepsinin kenarında kavisli bir şekil oluşturalım. Herhangi bir şey yüklemeye gerek yoktur.

Keklerin ortasına küçük bir tabak koyalım ve dairelerin arasını ve kalanını üç parçaya keselim.

180-200 derecede iyi ısıtılmış fırına koyalım ve altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Havuçlu Ispanaklı Çıtır Arnavut Ekmeği servise hazır.

Bu kurabiyeler için size önemli bir tüyo vermek istiyorum. Hamur miktarı büyük bir tepsi içindir. Tepsiniz küçükse bezelerin kalınlığı daha kalın olacaktır. Açılan hamurun alt kısmı çok sert. Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre inceltebilirsiniz. Büyük bir borç yapmak istiyorsanız, 2 tepsi çereziniz olacak. Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın