Havuçlu Bisküvili Kek Tarifi Malzemeler
- 1 kilo havuç
- 5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- pettibur bisküvi
Havuçlu bisküvili kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Havuçları soyup iri doğrayalım ve tencereye alalım.
- Üzerine 5 su bardağı suyu ekleyip havuçlar yumuşayana kadar haşlayın.
- Havuçları yumuşayıncaya kadar ocaktan alalım ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile püre haline getirelim.
- Üzerine şeker, vanilya ve limon suyunu ekleyin.
- Ocağa alıp kaynatıyorum. Şekerlerin erimesini sağlayın.
- Ayrı bir kapta nişastayı bir bardak su ile karıştırın.
- Ocaktaki havuç püresine ekleyip koyulaşana kadar karıştıralım. Muhallebi kıvamına sahip olacak.
- Bisküvileri borcumun altına, üstüne de muhallebinin üstüne bisküvi gibi koyalım. 4 kez yaptım.
- Soğuyunca üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
not; Yarısını yaptım ve küçük bir payreks kullandım. Tarif benim dikdörtgen pirexim için. Kare bordürde yapacaksanız, boyutu yarıya indirebilirsiniz.
havuçlu bisküvili kek tarifi
Havuçlu bisküvili kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]