havuçlu bisküvili kek

Havuçlu Bisküvili Kek Tarifi Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • pettibur bisküvi
Havuçlu bisküvili kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Havuçları soyup iri doğrayalım ve tencereye alalım.
  2. Üzerine 5 su bardağı suyu ekleyip havuçlar yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Havuçları yumuşayıncaya kadar ocaktan alalım ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile püre haline getirelim.
  4. Üzerine şeker, vanilya ve limon suyunu ekleyin.
  5. Ocağa alıp kaynatıyorum. Şekerlerin erimesini sağlayın.
  6. Ayrı bir kapta nişastayı bir bardak su ile karıştırın.
  7. Ocaktaki havuç püresine ekleyip koyulaşana kadar karıştıralım. Muhallebi kıvamına sahip olacak.
  8. Bisküvileri borcumun altına, üstüne de muhallebinin üstüne bisküvi gibi koyalım. 4 kez yaptım.
  9. Soğuyunca üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

not; Yarısını yaptım ve küçük bir payreks kullandım. Tarif benim dikdörtgen pirexim için. Kare bordürde yapacaksanız, boyutu yarıya indirebilirsiniz.

havuçlu bisküvili kek tarifi

Havuçlu bisküvili kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın