Havuçlu Cevizli Kek (İpuçlu)


Havuçlu Cevizli Kek Malzemeler (İpuçlu)

  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü kuzu)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • (tarçın miktarını damak tadınıza göre ayarlayın)

Havuçlu Cevizli Kek Nasıl Yapılır (İpuçlu)

yemebaskı tarifi
  1. Havuçları ayıklayıp rendeleyelim.
  2. Yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alıp köpürene kadar çırpın.
  3. Sıvı malzemeleri sırasıyla ekleyelim.
  4. Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyin.
  5. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek ekleyelim.
  6. Son olarak havuç ve cevizleri ekleyip kaşıkla karıştırın.
  7. Tereyağı ile yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökün.
  8. 170 derecede 35-40 dakika pişirelim.

Not: İlk yarım saat fırın kapağını açmayın çünkü bu kekin havasının bitmesine neden olacaktır.

Malzemeler oda sıcaklığında olursa daha iyi sonuç alırsınız.

İçindeki havuçlar nedeniyle kek daha yoğun hale gelebilir, böylece hamur içeride kalmaz, diğer kekleri pişirmek için gereken sıcaklıktan biraz daha düşük bir sıcaklıkta pişirin.

Sadece pişirme süresini biraz daha uzun tutun.

Pandispanya isterseniz 1,5 paket kabartma tozu koyup süt yerine yoğurt koyabilirsiniz.

Havuçlar çok suluysa suyunu biraz sıkın ve hamura ekleyin.

Hamur olup olmadığını kürdan ile kontrol edin.

Kim deneyecekse eline sağlık.

Fotoğraflı havuçlu cevizli kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • havuçlu
  • Kek
  • puan olarak
  • kek tarifleri
  • puf
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Nafees Lokom

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın