Havuçlu Cevizli Kek Tarifi için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri mikser ile iyice karışana kadar çırpalım.
Ardından süt, su, vanilya, kabartma tozu ve sodayı ekleyip tekrar çırpın ve ardından fındık, rendelenmiş havuç ve portakal kabuğu rendesi, unu ekleyip tekrar iyice karıştırın.
Kekimizin kıvamını çok cıvık veya çok koyu olmayacak şekilde ayarlayalım.
Daha sonra kek kalıbını yağlayıp unlayalım, ardından kek hamurumuzu kalıba dökelim ve kalıbı tezgaha 2-3 kez vurarak havasını alalım.
Daha sonra 165 derecede önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişene kadar pişirelim. İlk 45 dakika fırınımızın kapağını açmayın aksi halde kabarıklık kaybolacaktır. Bir diğer püf nokta da kekimizi yavaş pişirmek çünkü kekimiz çabuk pişerse içi çiğ olabilir.
Havuçlu Cevizli Kek Servise Hazır.
Deneyecek olanlara şimdiden bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]