Havuçlu kek tarifi malzemeleri, ceviz ve tarçın
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt suyu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 3 havuç (küçük)
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
Havuçlu kek, ceviz ve tarçın işlenen modları?
kartal değilTarifler.net.tr
- Yvette keki için öncelikle havuçları rendeleyelim.
- Rendelediğimiz havuçların suyunu kekin içinde lapa olmayacak şekilde sıkalım.
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un ve vanilyayı ekleyelim unun kıvamına bakmakta fayda var.
- Son olarak havuç, ceviz ve tarçını ekleyelim.
- Karıştırdıktan sonra en son kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
- Kek kalıbımızı yağladıktan sonra kekimizi dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35/40 dakika pişirelim.
Resimli Havuçlu, Cevizli ve Tarçınlı Kek Tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]