Havuçlu kek, ceviz ve tarçın

Havuçlu kek tarifi malzemeleri, ceviz ve tarçın

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 havuç (küçük)
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Havuçlu kek, ceviz ve tarçın işlenen modları?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Yvette keki için öncelikle havuçları rendeleyelim.
  2. Rendelediğimiz havuçların suyunu kekin içinde lapa olmayacak şekilde sıkalım.
  3. Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  4. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  5. Un ve vanilyayı ekleyelim unun kıvamına bakmakta fayda var.
  6. Son olarak havuç, ceviz ve tarçını ekleyelim.
  7. Karıştırdıktan sonra en son kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  8. Kek kalıbımızı yağladıktan sonra kekimizi dökelim.
  9. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35/40 dakika pişirelim.

Resimli Havuçlu, Cevizli ve Tarçınlı Kek Tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın