Havuçlu, Tarçınlı ve Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 havuç (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın (çıkarılmış)
Havuçlu, tarçınlı ve cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Son olarak rendelenmiş havuç, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın.
  5. Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün.
  6. Kekimizi önceden ısıtılmış fırında 4 ila 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Resimli havuçlu tarçınlı cevizli kek tarifi

Havuçlu, tarçınlı ve cevizli kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın