Yaşadığımız sonsuz pandalar nedeniyle uzun süredir evlerimizde misafir ağırlamıyoruz. Arkadaşlarımızla konuşmayı özledik, pastamızı, bisküvimizi çayla ayırdık.
Neyse ki ülkemiz normale döndü ve belli tedbirlerle artık misafir kabul edebiliyoruz. Misafir ziyaretlerinde veya misafir ağırlarken sizler için hazırlaması çok kolay olan, elimizdeki malzemelerle hızlı ama inanılmaz bir pasta tarifi getirmek istiyoruz.
seni tarif ettikHavuçlu ve tarçınlı kek tarifi. Saklama ambalajında uzun süre tazeliğini koruyan pastamız, çocuklarımızın severek yiyeceği ve besin değeri de çok yüksek olan özel bir tariftir.
Havuçlu ve Tarçınlı Kek tarifimizin malzeme listesi şunları içerir:
- Üç su bardağı un
- üç yumurta
- su bardağı toz şeker
- bir bardak süt
- bir fincan yağ
- iki rendelenmiş havuç
- su bardağı iri dövülmüş kaju
- tarçın tutam
- kutu kabartma tozu
- vanilya kutusu
Havuçlu ve Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır:
- Bir kapta toz şeker ile üç yumurtayı bir çırpma teli yardımıyla şeker eriyene ve yumurta beyaza dönene kadar çırpın.
- Biraz çırptığımız şeker ve yumurta karışımına sütü ve yağı ekleyelim.
- Ardından rendelenmiş ve kurutulmuş havuçları karışıma ekleyin.
- Ardından iri dövülmüş ceviz, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim.
- ButonHavuçlu Tarçınlı KekTopladığımız karışımı beş dakika daha çırpalım.
Dilerseniz kekinizi pişirmek için bir cam tepsi veya kalıp şeklinde bir kek kalıbı kullanabilirsiniz. Dilediğiniz kek kalıbını iyice yağlayalım, kek karışımını kalıba dökelim ve önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığımız fırında yarım saat pişirelim. Pişen kekimizi soğuduktan sonra keserek servis edebiliriz.