Hazır hamurdan farkı olmayan mantı

Hazır yufkadan börek tarifi malzemelerinin elde açmadan farkı yok

  • 3 adet hazır yufka

sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

iç harç için

  • 1 soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet rendelenmiş ve sıkılmış patates
  • tuz
  • ezilmiş kırmızı biber

El açma yönteminden farkı olmayan hazır hamurdan börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Patatesleri rendeleyin ve suyunu sıkın. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyin, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. Üzerine patates ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Örtün ve yumuşayana kadar 5-10 dakika pişirin.
  3. Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Yufkalardan biri tezgaha alınır ve üzerine sos gezdirilir. Tamamen fırça ile uygulanır.
  4. Patatesli harç ile hamurun uç kısmına yerleştirin ve her iki tarafı 1 parmak olacak şekilde katlayın. Uzun bir rulo haline getirilir ve ikiye katlanır.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 3 adet yufka aynı şekilde hazırlanıp tepsiye dizilir. Kalan sosu böreğin üzerine yayın.
  6. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Çıtır çıtır ve lezzetli böreklerimiz servise hazır. Pek güzel görünmeyen bir börek, mutlaka denemelisiniz. Diğer tariflerimden haberdar olmak için hepinizi profilimdeki linkten youtube kanalıma bekliyorum❤️.

Fotoğraflı pasta tarifi

  • açılıştan
  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • ayırt edilemez
  • hazır
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • hamurdan

Sonraki haber:

Haşhaş tohumlu çörekler

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın