Heidi’nin Ekmeği (Hızlı ve Basit)

Heidi’nin Ekmek Tarifi Malzemeler (Hızlı ve Basit)

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru ekmek mayası (Pakmaya)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yaklaşık 4 su bardağı un

yukarı;

  • yoğurt

Heidi’nin Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır (Hızlı ve Basit)

yemebaskı tarifi

  1. Un ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırın. Bir kapta ılık su içinde mayayı eritin ve şekeri ekleyin.
  2. Unu su birikintisi gibi açalım ve yağı unun etrafına dökelim.
  3. Daha sonra mayayı unun ortasına dökelim ve iyice yoğuralım. Hamur biraz yapışkan olabilir. Biraz un ile yuvarlayabilirsiniz.
  4. Üzerini bir bezle örtüp 45 dakika bekletin.
  5. Hamur kabardıktan sonra tekrar yoğurun ve portakallı beze yapın. İsterseniz küçük yapabilirsiniz.
  6. Ben 6 yaptım ama siz 8-10 yapabilirsiniz.
  7. Güzel bir şekil verdikten sonra ekmeği 50 derecede 10 dakika fırında bırakın.
  8. Üzerine yoğurdu yayın ve fırını 230 dereceye ayarlayın.
  9. Ekmeği fırına geri koyun ve altın kahverengi olana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Resimlerle Heidi’nin ekmek tarifi (hızlı ve basit)

  • temel
  • tatlı tarifi
  • ekmek
  • heidi
  • hızlı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Ekmek ile köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın