Her birinde patlıyorlar! İpuçları ile patlamış mısır tarifi



Patlamış mısır deyince aklımıza hep sinemalar gelir. Romantik, komedi, korku ya da aksiyon, filmin konusu ne olursa olsun, en iyi film eğlencesi patlamış mısırla gelir.

Çoğu zaman klasik tuzlu patlamış mısır hazırlarız. Öte yandan, kendine güvenen insanlar işleri bir üst seviyeye çıkarır ve şekerle yaparlar. Ancak sizlere sunacağımız tarif, aroması ve tadıyla şaşırtacak.

Baharatlı patlamış mısır yapmaya ne dersiniz? İşte tarifimiz…

Dersler

  • 1 su bardağı mısır
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • tuz

yapılışı

İlk olarak yanmaz, yapışmaz bir tavayı ocağa koyun ve ısıtın. Tavaya yağ ekleyin. Yağ hafif cızırdamaya başlayınca mısırları atın ve tavayı birkaç kez sallayın. Ardından baharatları mısırın üzerine serpin. İlk mısır taneleri patladıktan sonra tavayı tekrar sallayın. Mısır patlar patlamaz ocaktan alın.

Kaynak: yemek tarifi siteniz

Yorum yapın