Hindi Sote Tarifi – Ferishtah.com

10 dak.

Hazırlama Süresi

Hindi eti benim vazgeçilmezlerimden. Aslında önceliğim her zaman balık eti. Ama balık tüketemediğimiz zamanlarda diğer etlere göre faydalarıyla öne çıkan hindi etini tercih ediyorum. Ancak hindi eti ülkemizde pek tüketilmiyor. Sanırım lezzeti konusunda bir ön yargı oluşmuş. Lezzetinden şüphe edenler; bu hindi sote tarifi tüm şüphelerinizi yıkacak. Öyleyse buyrun başlayalım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Malzemeler

  • 750 gram hindi göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 – 6 diş sarımsak
  • 2 adet dolmalık biber
  • 8 – 10 adet cherry domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (opsiyonel)

Hindi Sote Tarifi Yapılışı

1. Öncelikle hindi etlerini kuşbaşı olarak doğrayın.

2. Ardından zeytinyağını bir tavaya alın ve kızdırın.

3. Daha sonra doğramış olduğunuz hindi etlerini tavaya alın ve arada karıştırarak iyice soteleyin.

4. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları da ince ince doğrayıp soğanlar ile birlikte ete karıştırın.

5. Dolmalık biberlerin tohumlarını ayırın ve iri iri doğrayıp tavaya ekleyin.

6. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin ve tavadaki diğer malzemelere ekleyin.

7. Tüm malzemeleri soğanlar ve biberler diriliğini yitirene dek etlerle birlikte kavurun.

8. Diğer tarafta bir kaseye domates salçasını alın. İçine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırarak güzelce çözdürün.

9. Çözdürdüğünüz salçayı yemeğin üzerine gezdirin.

10. Son olarak baharatları da ilave edin.

11. Orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.

12. Sebzeler yumuşayıp hindi sote iyice kıvam aldığında ocağı kapatın. Arzunuza göre yanında pirinç pilavı ya da makarna ile sevis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın