Hingel’in Tarifi – Tatlılarım

Patates Menteşesi Tarifi, Patates Menteşesi Nasıl Yapılır?

Hamuru için su dışındaki malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve azar azar su ilave ederek elinize yapışmayan sert bir hamur elde edin.

Bir tavaya sıvı yağı ve ince doğranmış soğanı koyup kavurun.

Ocağı kapatın, soğanın üzerine patatesleri koyun, dibine tuz ve karabiber ekleyin ve iyice karıştırın.

Hamuru çok ince olmayacak şekilde hamurdan biraz daha kalın açın.

Daireleri kesin, her kareye ekleri yerleştirin ve istediğiniz gibi yazdırın.

Hepsini kapattığımızda tencereye bol su döküyoruz ve su kaynayınca menteşeleri takıp kaynatıyoruz.

Pişmiş yemek suyun üzerinde yüzer. Suyun üzerinde bir dakika yükselenler. daha sonra bulabilirsiniz.

Üzerini bol yoğurt ve yağda kavrulmuş kırmızı biberle süslüyoruz.

Patates Menteşesi servise hazır.

yemek ister misin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın