İbiza tatlısı tarifi malzemeleri
- 2 kutu vişneli bisküvi
Kakaolu kremayı hazırlamak için:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı kakao çorbası
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
Ocağı kapatırken:
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 120 gr bitter çikolata
Beyaz kremayı hazırlamak için:
- 200g krema
- 70 gr beyaz çikolata
- 1 poşet krem şanti
Tatlı İbiza tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İki kutu fiğ bisküviyi robottan geçirelim.
- 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve bisküvi ile karıştırın.
- Bisküvi karışımını tepsiye yayalım ve bir kap ile iyice bastıralım ve presleme esnasında bisküvileri kaplama kolaylığı için tepsinin her yerine yaymayın.
- Krema için süt, kakao, şeker ve unu karıştırın.
- Kıvamı öyle ki ocakta koyulaşsın, kalan malzemeyi ocaktan aldıktan sonra ekleyin, topaklar varsa mikser kullanabilirsiniz.
- Beyaz krema için: 120 gram kremayı ocakta ısıtalım, ocağı kapatalım, 70 gram beyaz çikolatayı ilave edelim, çikolata eriyene kadar karıştıralım ve bir gece buzdolabında bekletelim.
- Kalan 80 gr kremayı ertesi gün bir paket çırpılmış kremaya çırpın.
- İkisini bir gece buzdolabında beklemiş beyaz çikolata karışımına mikserle karıştıralım.
- Hazırlanışı: Öncelikle bisküvili karışımı tepsiye döküp yayalım, iyice bastırıp kakaolu kremayı döküp bu şekilde bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Beyaz çikolatayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün beyaz kremayı yukarıda yazdığım gibi hazırlayıp bir gece buzdolabında bekleyen tatlıya 12 parçaya bölerek dağıtın.
- Geniş bisküviyi kırmadan, şekerleri tepsiden çıkarın, kestiğimiz pişirme kağıdının üzerine muzları şekerin genişliği kadar kafasına koyun ve yuvarlayın.
- (Yuvarlarken bir elimizle fırın tepsisinin ucundan tutup diğer elimizle muzu alıp krema ve bisküvi bölgesine mümkün olduğunca değmeyecek şekilde sıkıca sarıyoruz).
İbiza tatlısı tarifi
İbiza Tatlısı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]