Katkı Doldurma için,
Kabakları yıkayıp temizleyin ve dilerseniz çatal veya bıçakla dış kısımlarına çizikler atın.
Yaklaşık iki inç (3-4 cm) daireler halinde kesin.
Küçük bir kabak parçasının içini bir kesici veya çay kaşığı ile dikkatlice çıkarın ve kabak halkaları elde edeceksiniz.
İç çamurun tüm malzemelerini derin bir kaseye sıyırın.
Yaklaşık 10 dk. Malzemeler neredeyse çiğ köfte kıvamına gelene kadar.
Dolmaları oyarken çıkan küçük parçaları koyarak hazırladığınız iç çamuru her halkanın ortasını doldurun, çok sıkı doldurmamaya dikkat edin. Doldurulmuş kabakları bir tencereye koyun.
Tüm kabakları bu şekilde hazırlayıp hazırladıktan sonra üzerine tuz serpip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin.
Kil kaseyi baş aşağı kapatın.
Bu şekilde kısık ateşte yaklaşık 25 dakika. pişir onu.
Malzemeleriniz pişerken yoğurdu hazırlayın.
Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alın.
Üzerine yoğurdu dökün ve közlenmiş kırmızı biberi tereyağında gezdirerek sıcak servis yapın.
İpucu: Fesleğen bu tarife lezzetini veren baharattır, fesleğen kullanmanızı tavsiye ederim.
Yüklendi ve hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]