Pirinç, hemen hemen her yemeğin yanına giden doyurucu ve doyurucu bir garnitür. Ancak sunacağımız tarifin bir tabağı sizi doyurmaya yetecek, hatta daha fazlası!
Pilav, Türk mutfağında genellikle erişte ile hazırlanır. Ancak bazı yörelerin mutfağında üzüm, yer fıstığı gibi kuru meyveler de yer almaktadır. Akış çok fazla olmasa da, deneyen herkes onu seviyor. Azeri pilavını deneyen ve tabak tabak yemek isteyen herkesin çok sevdiği pilav tariflerinden biridir.
Haşlanmış et, et suyu ve tereyağında kavrulmuş muhteşem kuruyemişlerle görsel bir şölen yaratan Azeri Pilavı doyurucu olduğu kadar besleyicidir. Bu harika tarifi denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- Yarım kilo kıyma
- 2 su bardağı yasemin pirinci
- 2 soğan
- 300 gr şeftali
- 200 gr kayısı
- 100 gram çekirdeksiz üzüm
- Her biri 50 gram fıstık ve badem
- 700 ml et suyu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı baharat
yapılışı
İlk olarak eti düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın. Daha sonra suyu başka bir kaba, eti başka bir kaba aktarın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve iki yemek kaşığı tereyağında kavurun. Önceden tuzlu suya batırılmış pirinci ekleyin. 3-4 dakika kavurduktan sonra et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Eti hazırlanan pirincin üzerine atın ve karıştırın.
Kuru kayısı ve şeftalileri küp şeklinde doğrayın ve 10 dakika ılık suda bekletin. zamanın sonundaki gerginlik.
Bu arada 2 yemek kaşığı tereyağında antep fıstığı ve bademleri kızartın. Üzerine kuru kayısı, kuru erik ve çekirdeksiz kuru üzümleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ardından etin üzerine dökün. Birkaç kez karıştırıp servis yapın.