İçli Kete Tarifi Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı
- 1,5 çay kaşığı kuru maya veya instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 7-8 su bardağı un
Dolgu için (kızarmış helva)
- 120 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
yumuşatmak
- 250 gram tereyağı
- Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
Ishley Kate’in tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Önce ketenin içini hazırlıyoruz. Tereyağını ve sıvı yağı tavaya alıp eritiyoruz una ekleyip kızartıp güzelce karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz ve ızgara helvayı soğuyana kadar kenarda bırakıyoruz.
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırmak ve son olarak unu kontrollü bir şekilde eleyerek karıştırmak için. Tuzunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Unlu zeminde bezeyi oklava ile açıyoruz ve hamuru merdane ile büyütüyoruz.İnce bir hamur olmalı.Tereyağı ve sıvı yağı eritip açtığımız hamurun her yerine sürelim.
- İki kenarını kıvırıp tekrar yağlıyoruz, katlayıp tekrar yağlıyoruz, kızarttığımız helvayı koyup kapatıyoruz, zarf şekli verip açıyoruz ve bu şekilde hazırlıyoruz.
- Son olarak yumurta sarısını bir yemek kaşığı süt ile karıştırıyoruz.
- Kuru üzümleri önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, denemenizi tavsiye ederim, gerçekten çok lezzetli oluyor.
Resimli doldurulmuş kedicik tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]