İçli Kete tarifi

İçli Kete Tarifi Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 1,5 çay kaşığı kuru maya veya instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 7-8 su bardağı un

Dolgu için (kızarmış helva)

  • 120 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

yumuşatmak

  • 250 gram tereyağı
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su

Ishley Kate’in tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce ketenin içini hazırlıyoruz. Tereyağını ve sıvı yağı tavaya alıp eritiyoruz una ekleyip kızartıp güzelce karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz ve ızgara helvayı soğuyana kadar kenarda bırakıyoruz.
  2. Un hariç tüm malzemeleri karıştırmak ve son olarak unu kontrollü bir şekilde eleyerek karıştırmak için. Tuzunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlendirin.
  3. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  4. Unlu zeminde bezeyi oklava ile açıyoruz ve hamuru merdane ile büyütüyoruz.İnce bir hamur olmalı.Tereyağı ve sıvı yağı eritip açtığımız hamurun her yerine sürelim.
  5. İki kenarını kıvırıp tekrar yağlıyoruz, katlayıp tekrar yağlıyoruz, kızarttığımız helvayı koyup kapatıyoruz, zarf şekli verip açıyoruz ve bu şekilde hazırlıyoruz.
  6. Son olarak yumurta sarısını bir yemek kaşığı süt ile karıştırıyoruz.
  7. Kuru üzümleri önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, denemenizi tavsiye ederim, gerçekten çok lezzetli oluyor.

Resimli doldurulmuş kedicik tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın