İmam Bayılma Yemeği (Sağlıklı Görünüm)

Merhaba arkadaşlar. Anadolu yemeklerinden biri olan imam yemeğinin tarifini vermek için buradayım. Bu tarifi vermemin sebebi çok az yağ ile yapılabiliyor olması.

Öncelikle patlıcanı güzelce yıkayıp farklı şekillerde soyalım. Uzunlamasına 3-4 parçaya keselim, üzerini kararmadan tuz ve şekerle ovalım. Ardından patlıcanın içini ve dışını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Daha sonra teflon tavada yavaş yavaş pişmeye bırakın.

Yemeğin sosu için domates, sarımsak, soğan ve biberi doğrayalım. 1 su bardağı su ve soğanı alıp kısık ateşte pişirmeye başlayalım ve soğan yumuşayınca biberi ilave edelim. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurun. Salçayı da ekleyip koku geçene kadar hızlıca devam edelim. Sarımsak ve domatesleri ekleyin. Yarım bardak su ekleyin ve iyice karıştırın. Domatesler suyunu bırakıp suyunu geri çekmeye başladığında sıra sos listesine geldiğinde sosumuz hazır demektir. Karabiber ekleyerek karıştırdıktan sonra sosu ocaktan alabiliriz. Sosun suyu bitene kadar pişirmemeye dikkat edin.

Patlıcanlar yumuşayınca ocaktan alın. Her kat patlıcanın arasına 1-2 yemek kaşığı sos dökelim. Kalan sosu tencereye dökün. Hazırlanan yemeği ocakta düşük ısıda 15 dakika daha pişirelim. 15 dakika sonunda yemeğimiz servise hazırdır. Yoğurtlu veya sarımsaksız servis etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın