İnanılmaz şekilli pamuk nişastalı hamur işi

Nefis Nişastalı Pamuk Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 poşet toz maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nişasta (buğday/mısır)
  • Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı)

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı

Nefis bir pamuk nişastalı börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Hamuru için ılık sütü, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekliyoruz.
  3. Nişastayı ekleyin ve yavaş yavaş unu ekleyin.
  4. Hamur toparlanınca un eklemiyoruz. Ele yapışmayan fakat oldukça yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
  5. Hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Ekşi maya bezelere bölün ve her bir tatlıya elimizle uzunlamasına şekil verin.
  7. İpi hamurun etrafına sarıyoruz ve arkasına bir düğüm atıyoruz.
  8. Tüm hamurları hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya tepsiye verin.
  9. Son olarak yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  10. Börek piştikten sonra ipleri tuttuğumuz kısımdan ipleri kesip çekiyoruz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı inanılmaz görünümlü pamuk nişastalı pasta tarifi

  • ,dış görünüş
  • börek tarifi
  • hamur işleri
  • tarifler
  • unlu
  • pamuk
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • Şahane
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

cevizli katmar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın