İnce doğranmış elmalı kurabiye


Elma Dilim Tarifi Malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 250 gr ghee, oda sıcaklığında eritilmiş
  • 2 kabartma tozu
  • 2 vanilya çubuğu
  • eşit derecede doğru

iç harç için

  • 5 orta boy elma
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

yukarı;

  • pudra şekeri, pudra şekeri

Az malzemeyle elma dilimleri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tereyağı, süt ve yağı bir kapta iyice karıştırın.
  2. Yoğurduktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
  3. Hamurun üzerini temiz bir bezle kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  4. Hamur dinlenirken elmaları soyup soğumaya bırakalım.
  5. Elmaları tencereye alıp şekeri koyup pişirelim.
  6. Pişen harcımıza cevizleri ekleyip karıştıralım, tarçını ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  7. Rahat hamurumuzu alıp biraz beze yapalım.
  8. Elimizle oval şekilde açıp elmalı harcı alıp hamurun içine koyabilir ve istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  9. Hamuru tepsiye alıp 180 derecede pembeleşinceye kadar kızartalım.
  10. Kızarttıktan sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  11. Soğuyan bisküvilerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Dilimlenmiş Elmalı Kek Tarifi İçin En Düşük Malzemeler

  • tatlı tarifi
  • Bir elma:
  • kesimler
  • bisküvi
  • Malzeme
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tuzlu Çörek Otu Bisküvi (Acı lokma ve kahve ile iyi gider)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın