incir kurabiyeleri

incirli kek tarifi malzemeler

iç harç için

  • 8 veya 9 incir
  • 1 çay kaşığı ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı su

hamur için

  • 200 gram sıvıyağ veya tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir parmakta 1 çay kaşığı şeker eksik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağına yakın un

İncirli kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. İlk önce incirleri doğrayalım. Küçük bir tencereye doğranmış incirleri, 3 yemek kaşığı şekeri ve bir su bardağı suyu ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Geniş bir kapta kalan malzemeleri ekleyip karıştıralım ve unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Vaktiniz varsa 10 dakika dinlendirelim.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  4. Bezeyi streç film üzerine açalım ve içine bir tatlı kaşığı incir harcı koyalım.
  5. Patilerimizi streç filmle alıp iki yanından birleştirip incir şekli verelim.
  6. Onu streç filmden çıkaralım. şekli çok güzel Fırın tepsisine unu koyup tepsiye dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin. Hafif pembeleşince ocaktan alıp üzerine pudra şekeri serpin. Bu kadar hafif ve bu kadar kolay yapanlara afiyet olsun.

Fotoğraflı incirli kek tarifi

  • börek tarifi
  • incir
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Nefis çikolatalı kurabiye tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın