İncir Reçeli Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya ghee
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
iç malzeme için
- incir reçeli
İncir reçelli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un hariç hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alıp elimizle iyice karıştıralım.
- Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşayana ve ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Çok un ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
- Hamuru masaya alıp 5 eşit parçaya bölün. Bezler avuç içinde yuvarlanır.
- Bezelerden biri tezgaha alınır. Alttan un serpin ve ½ cm kalınlığında bir şeker kalıbı büyüklüğünde açın.
- Açılan hamur ilk önce dörde bölünür ve her parça 2’ye bölünür (toplam 8 üçgen çıkacaktır)
- Geniş kısımlarına birer tatlı kaşığı incir reçeli sürün ve rulo şeklinde yuvarlayın. Sırasıyla her bezeye aynı işlem uygulanır.
- Kurabiyeleri folyo ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Kurabiyelerin alt kısmı biraz kahverengileşince fırından çıkarılır.
- Bisküviler sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.
fotoğraflı incir reçeli kurabiye tarifi
İncir Reçeli Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yayınlanmıştır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]