İncir tatlısı tarifi malzemeleri
- 3 yumurta
- bir tutam tuz
- 1 su bardağı şeker (200ml)
- 1 su bardağı süt (100ml)
- 1 su bardağı un (250ml)
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı iri kıyılmış fındık
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 10-12 küçük incir, doğranmış
şerbet
- 400 ml su (veya süt)
- 2 çay kaşığı hazır kahve
- 4 yemek kaşığı şeker
muhalbisi
- 800 ml süt
- 3 çay kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50 gr tereyağı
- 1 paket krem şanti (75 gr)
yukarı
- 1 çay kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
İncir şekeri tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kekimiz için yumurta, tuz ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ardından sütü ekleyip karıştırıyoruz.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek diğer malzemelerimizi ekleyin.
- İncirlerimizi yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
- İri çekilmiş fındıkları kekimize ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlanmış dikdörtgen boşluğumuza döküyoruz.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Şurubu iyice çekmesi için kürdan ile delikler açtım.
- Şerbet için suyu, hazır kahveyi ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene ve ılık hale gelene kadar kaynatmadan karıştırıyoruz.Kek ve şerbet ılıkken şerbeti kekimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Pudingi yapmak için krem şanti hariç tüm malzemelerimizi bir tencereye alıp kremsi bir kıvam alana kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca krem şantiyi ekleyip 5 dakika çırpıyoruz ve kekimizin üzerine döküyoruz.
- Hindistan cevizi ile kakaoyu karıştırıp kekimizi süsleyelim. Afiyet olsun.
Resimli incir tatlısı tarifi
İncirli Tatlı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]