incir şekeri

İncir tatlısı tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • bir tutam tuz
  • 1 su bardağı şeker (200ml)
  • 1 su bardağı süt (100ml)
  • 1 su bardağı un (250ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı iri kıyılmış fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 10-12 küçük incir, doğranmış

şerbet

  • 400 ml su (veya süt)
  • 2 çay kaşığı hazır kahve
  • 4 yemek kaşığı şeker

muhalbisi

  • 800 ml süt
  • 3 çay kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket krem ​​şanti (75 gr)

yukarı

  • 1 çay kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
İncir şekeri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kekimiz için yumurta, tuz ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ardından sütü ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek diğer malzemelerimizi ekleyin.
  3. İncirlerimizi yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
  4. İri çekilmiş fındıkları kekimize ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Yağlanmış dikdörtgen boşluğumuza döküyoruz.
  6. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Şurubu iyice çekmesi için kürdan ile delikler açtım.
  7. Şerbet için suyu, hazır kahveyi ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene ve ılık hale gelene kadar kaynatmadan karıştırıyoruz.Kek ve şerbet ılıkken şerbeti kekimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
  8. Pudingi yapmak için krem ​​şanti hariç tüm malzemelerimizi bir tencereye alıp kremsi bir kıvam alana kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  9. Soğuyunca krem ​​şantiyi ekleyip 5 dakika çırpıyoruz ve kekimizin üzerine döküyoruz.
  10. Hindistan cevizi ile kakaoyu karıştırıp kekimizi süsleyelim. Afiyet olsun.

Resimli incir tatlısı tarifi

İncirli Tatlı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın