İncirleri geçen yıl dondurucuya koymuştum ve taze çıktıklarında kontrol etmek istedim. Dondurucuda bu şekilde bekleyen meyveleriniz varsa bir an önce denemenizi öneririm. İnan bana, bu harika.
Size kakuleden bahsetmek istiyorum; Kakule Hindistan, Malezya ve Nepal’de yaygın olarak yetiştirilen ve sağlığa çok faydalı bir baharat türüdür. Ülkemizde çok yaygın olmasa da kakule yemeklerde, keklerde, çay ve kahvelerde tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Kalitesini ve lezzetini düşünürsek incir reçelinde deneyin derim. Kokusunu seveceksiniz. Zaten harika bir kokuları olduğu için birkaç tane koymak yeterli.
Tarife gelince;
Kakule İncir Reçeli tarifi için önce su ve şekeri biraz koyulaşana kadar kaynatıyoruz sonra kakule tohumlarını havanda ezip ilave ediyoruz. İncirleri buzdolabında rahatsız etmeden yıkayıp 3-4 parçaya bölüyoruz. yer. Sıcak suya ekleyin. Tereyağını da ekleyip (tereyağının üzerinde kabarcık oluşmasını engeller) koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Reçelin suyunu bir tabağa dökün ve kıvam aldığında limon tuzu ve vanilyayı ekleyin ve beş dakika pişirin. Ocağı kapatıyoruz, sıcak bir kavanoza dolduruyoruz, kapağını sıkıca kapatıyoruz, ters çeviriyoruz ve bir gün bekletiyoruz.
Kakule İncir Reçeli hazır.
yemek istiyorum 🌺🍃
Not: Sıkışma miktarını görmek isterseniz instagram hesabımda videosu var oradan izleyebilirsiniz 💖💖
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]