İncirli Tavukları yaparken içlerini dondurmak için hazırlayarak başlayalım. İncirleri minik minik doğrayıp tenceremize alıp üzerine su ve şeker dökelim. Suyu bitene kadar pişmeye bırakın. Başka bir tabakta soğumaya bırakın.
Hamuru için oda sıcaklığındaki margarini ve diğer malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştıralım, unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Kendim kurabiye hamuru yaptım. Hamuru alıp elimle kalıba yoğurdum ve hamuru kalıba koydum.
İçine incir çamuru koyup kalıbı kapattım. Fazla hamuru elimle kenarlarından alıp kurabiyemi kalıptan çıkardım.
Onları tepsili bir fırın tepsisine koydum.
Yumurta sarısının içini, 1 yemek kaşığı yoğurdu, 1 yemek kaşığı sıvı yağımızı ekleyip karıştırdım, keklerin üzerine yaydım, çatalla işaretledim.
180 dc önceden ısıtılmış fırının orta rafında 30 dakika pişirdim.
Üzerine biraz pudra şekeri serptim.
İncirli Kurabiye servise hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]