/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
El Kesimi Baklava Tarifi İpuçları ile Malzemeler
hamur için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 büyük yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- bir tutam tuz
- 4,5 su bardağı baklava için un
Açmak ;
- yeterli nişasta
dilimleme sonrası üst kısım için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
içeri
- 200 gr kıyılmış ceviz
şerbet
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 ince dilim limon
İplerle elle kesilmiş baklava nasıl yapılır?
- Uygun bir kaba yumurta, su, tereyağı, sirke ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
- Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- 10 eşit parçaya bölünerek beze yapılır.
- Tezgaha nişasta serpilir, beze kolalanır ve her biri küçük bir tabak büyüklüğünde açılır.
- Açılan bezeler yapışmaması için yağlı kağıt veya parşömen kağıdı ile buzdolabına alınır ve 3 saat dinlendirilir.
- Her beze tabakasına nişasta serpin, 5 bezeyi üst üste koyun ve servis tabağı büyüklüğünde geniş bir çivi ile yuvarlayın.
- Daha sonra merdane yardımıyla yufka büyüklüğünde açılır.
- Bu sayede açamayan tek kişi tek tek açabilir.
- Açılan bezenin ortasına payet koyup fotoğraftaki gibi payreks büyüklüğünde yuvarlak şekilde kestim.
- Yuvarlak hamur borçlarımda.
- Fotoğraftaki gibi kenarlarından dışarı çıkan kağıt kesilip düzenli olarak üzerine konur. Dövülmüş cevizler tepsiye dizilir.
- Kalan beş bezeyi de aynı şekilde açın, önce kenarından dışarı çıkan folyoyu açın ve yuvarlak olan kısmı tepsiye yerleştirin.
- Üstün düz olması açısından. Baklavayı önce ortasından artı işareti şeklinde kesin, ardından aralarını kesin ve bıçakla kesin.
- Ilık, eritilmiş tereyağına 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve tepsiye eşit şekilde dökün.
- 150 derecede kontrollü fırında pişirilir.Baklava için fırın ayarı düşük olmalı, hamur yüksek ayarda kalabilir.
- Uygun bir tencereye 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın, ardından ince bir dilim limonu ekleyip kaynatın.
- Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığın yükselmesine izin verin, şurubu soğuğun üzerine dökün. Çıtır çıtır deneyenlere afiyet olsun. Tepsi ölçüsü 34 cm’dir. Klasik fincan boyutu.
Resimli ve Püf Noktalı El Yapımı Dilimli Baklava Tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Tarhana Omleti (6+ ay)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]