İran Pirinç Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Farsça Pirinç Tarifi için önce pirinci nişastası çıkana kadar güzelce yıkayalım, yirmi yirmi beş dakika tuzlu suda bekletelim ve ardından suyu dökelim.

Soğanın kabuğunu soyun, ikiye bölün ve yarım ayda ince ince serpin.

Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayalım.

Havuçların kabuklarını soyup kibrit çöpü uzunluğunda ince ince keselim.

Et miktarını dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.

Etleri tencereden alıp suyunu süzüp üzerini geçecek kadar sıcak su döküp ara ara karıştırarak etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Ayrıca etim çabuk piştiği için su kullanmadım.

Pirincin rengi koyu olmasın diye eti pişirdiğim tencere yerine başka bir tencerede hazırladım dilerseniz farklı bir tencere de kullanabilirsiniz.

Tereyağı, sıvı yağ ve kavrulmuş etleri bir tencereye alıp tuzunu ekleyip birkaç dakika kavuralım, ardından soğanı, sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar karıştıralım.

Ardından havucu koyun ve rengi değişene kadar sallayarak pişirin ve pirinci ekleyin.

İyice karıştırdıktan sonra suyu ekleyelim.

Orta ateşte ara ara kontrol ederek içi yumuşayana kadar pişirelim ve ocağın altını kapatalım.

Pirinciniz tazeyse doğru şekilde sıcak su ekleyebilirsiniz.

Yarım saat pişirmelerine izin verirseniz, tadını çıkarabilirsiniz.

İran Pirinç Tarifi hazır.

Çok doyurucu ve ana yemek tadında olduğu için ayran salatası yapabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın