İrmik helvası tarifi için malzemeler
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı un
şerbet
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt suyu
yukarı
- fıstık
İrmik helvası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tereyağını bir tencereye koyun ve kısık ateşte eritin.
- Üzerine irmik ve un ekliyoruz.
- Sürekli karıştırarak kısık ateşte kızartın.
- Diğer taraftan şeker bir kaba alınır ve sıcak su ile karıştırılır.
- Şeker eriyince sütü ilave edin ve kenara alın.
- Kızarmış irmiğin üzerine şerbet dökülür ve kaynayınca altı kapatılır.
- Tencerenin kapağı kapatılarak helva dinlenmeye alınır.
- 15 dakika dinlendirilen helva ikram edilir. Afiyet olsun.
Resimlerle İrmik Halawa tarifi
İrmik Halvasi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]