irmik helvasi

İrmik helvası tarifi için malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı un

şerbet

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt suyu

yukarı

  • fıstık
İrmik helvası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tereyağını bir tencereye koyun ve kısık ateşte eritin.
  2. Üzerine irmik ve un ekliyoruz.
  3. Sürekli karıştırarak kısık ateşte kızartın.
  4. Diğer taraftan şeker bir kaba alınır ve sıcak su ile karıştırılır.
  5. Şeker eriyince sütü ilave edin ve kenara alın.
  6. Kızarmış irmiğin üzerine şerbet dökülür ve kaynayınca altı kapatılır.
  7. Tencerenin kapağı kapatılarak helva dinlenmeye alınır.
  8. 15 dakika dinlendirilen helva ikram edilir. Afiyet olsun.

Resimlerle İrmik Halawa tarifi

İrmik Halvasi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın