İrmik Kartopu tarifi için; Süt, irmik ve şekeri bir tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırın.
Kıvam alınca vanilya ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyene kadar pişirin ve altını kapatın.
İyice soğuması için başka bir kaba koyun, ara ara karıştırın ve soğumasını bekleyin.
Ardından kremayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında bir saat bekletin.
Buzdolabından çıkarın, elinizi biraz ıslatın, ceviz büyüklüğünde ovalayın ve hindistan cevizine batırın.
İrmik Kartoplarını buzdolabına geri koyun ve istediğiniz zaman servise hazır hale getirin.
İsteyenler içine fındık, fındık koyabilir veya benim gibi kulağa hoş gelebilir.
Deneyecek olanlara bol şans. 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]