Merhaba arkadaşlar sizlerle Gaziantep irmik ve pekmez dilimleme tatlısı tarifimi paylaşıyorum. Keklerin yanında kahve ile servis edelim. Bu tarifi iki partide yaptım.
Sağ tencereye bir bardak pekmezi ekleyelim, ilave ettiğimiz suyu ve şekeri aynı bardakla ölçüp karıştıralım ve ocağın altını açalım.
Bu arada nişastayı ölçün ve bir kaseye koyun, pekmezle karıştırılmış 2 su bardağı suyu ekleyin ve hızlıca çırpın. Üç dakika boyunca topaklanma ve hızlı çırpma olacağından korkmayalım. Kaynayınca yavaş yavaş karıştırarak tencereye dökelim ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Hafif kıvamlı olan harcımıza irmiği ekleyelim, iyice çırpalım ya da patlamalar olmasına dikkat edelim, sürekli karıştırarak 5 dakika pişirelim, ocaktan alalım, büyük bir tepsiye harcı dökelim, koyalım. soğutun ve 5 saat dinlendirin.
Tepside soğuyacak ve bizim parçamız kesilecek. İstediğimiz büyüklükte keselim ve her parçayı alıp başka bir tepsiye ters çevirelim.
İki gün güneşte bırakalım bu arada irmik ve pekmez diliminin rengi koyu olacak dışı biraz sert içi yumuşak olacaktır. O halde dilimi bol nişastaya batıralım. Alalım, çıkaralım ve istediğimiz zaman servis edelim.
Önemli İpucu
İrmiği ekledikten sonra hızlıca çırpmalısınız yoksa erir.
Güneşte tutulmaları gerekir
Yemek yemek istiyorum
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]