irmik şekeri

İrmik helvası tarifi için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

İrmik helvası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tereyağını tavamızda eritip orta boy bir ocakta orta ateşte kızdırın.
  2. Eritilmiş tereyağına irmik ekleyin ve sürekli karıştırarak 3 dakika kızartın.
  3. Kısık ateşte 3 dakika kızartın.
  4. Ardından şekeri ekleyip 4 dakika daha kavurun.
  5. Ocağımızı düşükten normale alıp suyunu ilave ediyoruz.
  6. Kaynattıktan sonra ısıyı azaltın ve bir dakika daha pişirin.
  7. Kıvamı hafif sulu olunca ocağı kapatıyoruz.
  8. Tencerenin kapağını kapatıp biraz dinlendirin.
  9. Dinlenen helvayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Keyfini çıkarın 🙂.

Resimlerle İrmik Halawa tarifi

  • tatlı tarifi
  • Helva
  • irmik
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Islak Limonlu Kek (İnsanlar Revani sanıyor)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın