irmik şekerpare

İrmik Şekerpare Tarifi Malzemeler (Deneyemeyenleri Bırakmasın)

Hamuru hazırlamak için:

  • 2 yumurta
  • 150 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İçmek için:

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

İrmik tarifi nasıl yapılır (kimse deneyemez)?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım.
  2. Ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatalım. Kaynamaya son iki dakika kala limonu ekleyelim. Hadi içeceği soğutalım.
  3. Bu arada hamuru hazırlayalım. Yumurtaları ve tereyağını elimizle kıralım daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
  4. Sert bir hamur yapmamaya dikkat edin.
  5. Ele yapışmayacak ve yumuşak bir hamur olacak.
  6. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rulo şeklinde sarın.
  7. Üzerine fındık veya ceviz koyalım. Onu benim gibi yapalım.
  8. 180 derecede fırını kontrol ederek 30 ve 40 dakika pişirelim.
  9. Şeker kalıbının ilk ısısı fırından çıkınca soğuk şerbeti dökelim.
  10. Arada bir yemek kaşığı serpelim ki şurup iyice emsin. Afiyet olsun:).

Resimli İrmik Krebari (Kimse Deneyemez) Tarifi

  • (Denemeyin
  • tatlı tarifi
  • Ermisili
  • kalma
  • kek tarifleri
  • şeker kamışı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sünger Revani

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın