İrmikli Pide – En Sevdiğim Yemekler

Pide tarifi için bir tavaya zeytinyağını ekleyin, yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve ince kıyılmış biberleri ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.

Lor ekleyin ve karıştırın. Maydanoz ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.

Elenmiş unu bir karıştırma kabına alın. Ortasını açıp kenarlara tuz ekleyin. Havuzun ortasına şeker, maya ve yarım su bardağı suyu ekleyip mayayı eritin. Sütü, yağı ve kalan suyu ekleyip elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun, maya ile bir saat üzerini örtün. Hamur iki katına çıkınca kabardı.

Hamuru toplara bölün. Her hamuru ince bir şekilde açın. Fırın tepsisine dizip içlerinden dilediğiniz gibi yayın ve kenarlarını kapatın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kenarlarına tereyağ sürün.

İrmikli Pide servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın