ıslak fındıklı kek


Islak Fındıklı Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

sosu için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kakao

Islak fındıklı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumurtayı köpürene kadar çırpalım, üzerine şekeri ekleyip devam edelim, sütü, yağı, kakaoyu ekleyip iyice çırpalım, karışımdan 1 su bardağı su ayıralım (dökmek için kullanacağız)
  2. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpın, fındıkları ekleyin ve karıştırın.
  3. Sosu için ayırdığımız karışımdan 1 su bardağı, 1,5 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kakaoyu ekleyip karıştıralım, karışımı birkaç dakika pişirip ılınmaya bırakalım.
  4. Sıcak kekin üzerine dökün. Pastayı iki saat dinlendirelim. Afiyet olsun.

ıslak fındıklı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Tarif ekle
  • fındık
  • ıslak
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

kum keki

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın