ıslak kahve keki

ıslak kahveli kek tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı hazır kahve
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Gerektiği kadar un (Ben yaklaşık 2 su bardağı kullandım markaya göre farklılık gösterebilir)

Sos:

  • 1 kutu krema
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı hazır kahve

Islak kahveli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kahve çıtırtısını kekle bastırmanın bir yolunu bu şekilde buldum: önce yumurtaları ve toz şekeri birkaç dakika köpürene kadar çırpın.
  2. Ardından kahveyi ekleyin ve tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  3. Süt ve yağı ekleyip karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve unu ekleyip son kez çırpın, harcı yağlanmış havuza dökün ve 180°C’deki fırına verin.
  4. Kek içine konulan kürdan 25-30 dakika sonra kek yapışmaz ise fırından çıkarılır.
  5. Kek soğurken tencereye krema, şeker ve kahveyi ilave edin ve ocağı orta ateşte açın ve kahve eriyene kadar iyice karıştırın.
  6. Sosu kaynamadan ocaktan alın.
  7. Kek üzerine kürdan ile delikler açılır ve kek dilimler halinde kesilir.
  8. Bir kaşık yardımıyla kahve sosu kekin üzerine eşit olarak dağıtılır.
  9. Kek soğuyunca servis edilir.

fotoğraflı ıslak kahveli kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • ıslak
  • Kahverengi
  • kahve tarifleri
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

elmalı turta yapmak çok kolay

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın